Miért éppen Minnesota?

Miért éppen Minnesota?

Az offseason első tippjei

2017. február 25. - cipőárus

Az elmúlt szezon utolsó és az új szezon első meccse közötti pusztulat idején a szurkoló két dologgal tölti az idejét: többet foglalkozik a családjával (a család ennek vagy örül vagy nem) és/vagy teóriákat gyárt arról, hogy mi is fog történni az offseasonban és mi az, ami ebből a csapat hasznára fog válni.

Lássuk a híreket.

1. Most akkor mi lesz Petersonnal?

Hát elmegy. Peterson piaci értéke 6 M dollár körül lehet, 18 M kap 2017-ben, ha a csapat nem mond fel neki 2017. március 8-ig.

Mivel a támadófal újraépítése nem fog menni csak a drafton keresztül - ráadásul egy olyan draftról beszélünk, ahol a tackle felhozatal nem jó és a Minnesotának nincs első körös választása -, Spielmannek költenie kell a szabadügynök piacon, mégpedig szerintem legalább egy tackle-re és egy guardra. A szabadügynök tackle piac pedig szintén nem acélos, ami azt jelenti, hogy a Vikingsnak rendesen be kell szállnia a licitbe, hiszen nem ők az egyetlen támadófal problémával küzdő csapat (a Denver jut eszembe hirtelen elsőre).

Ha tehát választani kell, hogy fizetek-e 6 M dollárt Petersonnak, aki az elmúlt három szezon 49 meccséből összesen 20-on játszott, vagy draftolok az idén kitűnőnek tűnő RB felhozataból a negyedik körben, a felszabaduló pénzt pedig elköltöm a támadófalra, akkor szerintem nem kérdés melyiket fogja Spielman választani.

2. Most akkor mi lesz Kalillal?

Hát marad. Induljunk el megint onnan, hogy a tackle piac meglehetősen szegényes a drafton és a szabadpiacon is. A csapat a poszton így áll jelenleg: Sirles, Hill, Clemmings, Beavers, Kalil (IR), Long (IR), Smith (IR). Future reserve szerződéssel van a csapatnál Fragel, Marquis és Shepherd.

Tavalyi játékuk alapján Clemmingsről, Beaversről és Smithről azt tudjuk, hogy nem jók (még cserének sem), Long esélyei arra, hogy 31 évesen visszatérjen az Achilles sérülésből, nem túl biztatóak (tavaly már kipróbálta a Vikings, milyen az, amikor hosszú sérülésből visszatérő játékosokra próbál szezont építeni a csapat). Marad tehát Hill, akiről semmit nem tudunk és Sirles, aki használható jobbloldali tackle-nek tűnt. Fragel, Marquis és Shepherd tudása szintén homály az egyszeri szurkoló számára.

Ha Kalil is elmenne, az azt jelentené, hogy a Vikingsnak legalább 3 tackle-t kell beszereznie az utószezonban: kettőt baloldalra (kezdő és csere), egyet a jobboldalra (kezdő/csere).

A sérülések persze sok mindent befolyásolhatnak - rendbe jön-e Kalil annyira, hogy végig tudja játszani a szezont, azért játszott-e szarul Smith, mert sérült volt-e? Ki tudja?

Spielman legutóbbi nyilatkozatából nekem nem úgy tűnt, hogy Kalil menni fog.

3. Mi lesz Teddyvel és Bradforddal?

Ki tudja. Szerintem a döntés az lesz, hogy egyelőre nincs döntés - azaz lehívják Bridgewater ötödik éves opcióját és Bradford szerződése egyelőre marad úgy, ahogy van. Ha a csapat többet fog tudni Bridgewater állapotáról, akkor megteszik majd a megfelelő lépéseket. Draftolni sem fognak irányítót - 2017-re marad Hill és Heinicke.

4. Mi lesz Floyddal?

Hallottátok Zimmert nyilatkozni róla? Nincs több kérdésem. Ráadásul Spielman legutóbbi interjúja is arra utal, hogy a csapat nem elégedett azzal, ahogyan Floyd a sérülést kezelte, különösen úgy, hogy a sérüléscunami a defensive line-t is felőrölte a tavalyi év végére. Szerintem megy, a Vikings perdig DT-t fog fog draftolni az ötödik körben.

5. Mi lesz Pattersonnal?

Marad. WR poszton Thielen, Diggs helye atombiztos, Treadwell-t értelemszerűen nem fogják egy év után leírni, marad Johnson, Wright, Patterson, Fruechte, Azt hiszem Johnson és Wright lesz az áldozat - egyszerűen túl drága ahhoz, hogy a pálya szélén üljön, Patterson pedig túl sokat mutatott az idén ahhoz elkapóként, hogy a csapat elengedje.

Én személy szerint annak örülnék, ha Wright visszajöhetne a slot receiver posztra, és csak Johnsont tennék lapátra, Fruechte pedig Thielen-szerű karriert futna be a csapatnál.

6. Mi lesz Munnerlynnel?

Elmegy. Bár nagyon fog hiányozni, de az az érzésem, nem marad rá annyi pénz, amennyit Munnerlyn kapni szeretne. Bár tévednék.

Szerencsére a posztok újraszerkeszthetőek - jó tudni, ha valami nem úgy jönne be, ahogy azt leírtam.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miertminnesota.blog.hu/api/trackback/id/tr4712264058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása