Miért éppen Minnesota?

Miért éppen Minnesota?

Thielen, Asiata, Sirles és egyéb hírek

2017. március 14. - cipőárus

Az a hír járja, hogy a Vikings 2nd round tendert tesz Thielen-re. Ez azt jelenti, hogy a játékos tárgyalhat más csapatokkal az utószezonban. Amennyiben ajánlatot kap, a Minnesotának egy hete van arra, hogy eldöntse, megtartja-e Thielent (az ajánlatnak megfelelő szerződéssel) vagy elengedik (ebben az esetben egy második körös picket kapnak Thielenért). Amennyiben Thielen nem kap ajánlatot, 2,8M körüli szerződést fog kapni 2017-re, feltéve, hogy a felek nem tudnak hosszú távú szerződést kötni.

***

Asiata valószínűleg nem fog megállapodni a csapattal és az is valószínű, hogy a 2016-os volt Asiata utolsó éve a Vikings-nál. Spielman és Zimmer nyilatkozatai nagyon egyenesen mutatnak abba az irányba, hogy futójátékost fognak draftolni.

***

Az előző bejegyzésben azt írtam, hogy nem fog zavarni, ha nem jönnek be az offseason tippjeim, de arra azért én sem számítottam, hogy rögtön az első napon dobhatom a kukába a kulcspozíciókkal kapcsolatos jóslataimat

A legfontosabb - Kalil elment. Bár a Vikings a jelentések szerint 3 éves 30 milliós ajánlatot tett neki, ő a Panthers 5 éves, 55 milliós ajánlatát választotta. Jött a helyére Reiff egy kicsivel több pénzért, akiről az a konszenzus, hogy az érkezésével előrelépett a csapat LT poszton Kalilhoz képest, bár átlagosnál jobbnak nemigen nevezik sehol.

A másik fontos döntés - Floyd maradt, a csapat nem küldte el ezért, a szerződése az új szezon első napján garantálttá vált. Ha egészséges, nagyon jó üzlet a 6,757,000$, de eddig nem ez volt a jellemző. Számomra kérdés az is, hogy a Vikings azért tartotta-e meg, hogy drafton esetleg kereskedhessenek vele. Továbbra is azt mondom, hogy megy a csapattól.

Patterson lelépett a Raidershez. A napokban több hír szólt arról, hogy Patterson maradni akar - nem tudom, hogy a pénz volt-e az ok (a Raiders-szel kötött szerződésének részletei még nem ismertek) vagy arra nem kapott garanciát, hogy nagyobb szerepet kap a támadójátékban. Az Alshon Jeffery, Michael Floyd hírek is jelezték, hogy van esély a távozásra - hát bejött. Ezzel viszont meglehetősen sovány a WR felhozatal - Diggs, Thielen, Treadwell és Wright maradt, utánuk pedig a homály (Charles Johnson is elment, de erről kicsit később). Az is biztos, hogy Pattersont a special team egységben is nehéz lesz pótolni. Másrészt viszont ha a távozás oka a pénz volt, akkor inkább Spielmanékkel vagyok ebben a döntésben - hosszú távon biztosan nem jó, ha játékosok kezdik el diktálni a feltételeket, Patterson pedig nem az a hatalmas sztár, akinek a távozása vagy maradása egyértelműen meghatározza a támadósor teljesítményét.

Munnerlynt eltaláltam, bár sajnálom, hogy elment. Ha a hírek igazak, a Vikingstól ő is hároméves ajánlatot kapott, míg a Panthers négyéves szerződést kínált neki. Nehéz lesz pótolni, de egyetértek a DN írójával abban, hogy egy majdnem 30 éves játékos esetében a négyéves szerződés több, mint lutri lett volna. Remélem Newman és Alexander meg tudják oldani a slot corner feladatot.

Peterson sorsa még a levegőben ugyanúgy, ahogy a többi szabadügynök veterán futóé (Jamaal Charles, DeAngelo Williams, Eddie Lacy, Latavius Murray) is. Amilyen jó volt idén szabadügynök támadófal embernek lenni, olyan rossz idők járnak a szabadügynök futókra. Szerintem a csapatok a draft után fogják tudni megfelelően értékelni őket,  addig senkinek nem lesz közülük szerződése.

Azt tudom elmondani a tippek alapján, hogy nem baj, hogy nem önjelölt bloggerek hozzák a döntéseket a csapatoknál (persze ha összeszámolom a Vikings SB trófeáit, akkor meg lehet, hogy inkább rám kellene hallgatniuk).

***

További hír, hogy a Panthers lesz a szabadügynök Minnesota játékosok gyűjtőhelye. Kalilon és Munnerlynen kívül szerződtették Charles Johnsont is. Johnsonnak nagyon szurkoltam tavaly, hogy jól sikerüljön az éve - nem sikerült jól, nem bánom, hogy megy, de egyre inkább úgy néz ki, hogy WR poszton erősítés kell. A szabadügynök piac kilőve - Michael Floyd maradt az egyetlen opció, őt meg vagy eltiltják a 120 napos elzárás után, vagy nem.

A Pantherstől cserébe érkezett viszont Remmers, aki várhatóan RT poszton lesz kezdő (a két új tackle-lel kapcsolatos érdekesség, hogy Reiff tavaly RT poszton játszott, Remmers pedig a baloldalon, mindketten kényszerből). Ő egyértelmű előrelépés a tavalyi felhozatalhoz képest még úgy is, hogy Von Miller a döntőben ronggyá verte (2,5 sacket kapott Newton Remmers oldaláról) és a kommentek őt is átlagosnak nevezik (álmodni szoktam arról, hogy a csapat támadófala hozza a ligaátlagot). További érdekesség vele kapcsolatban, hogy korábban (2013-2014-ben) megfordult már a Minnesotánál. Remmers 5 éves szerződést kapott 30 M értékben, amelyből 10,5 M a garantált összeg.

Elment még a csapattól Rhett Ellison TE és Jake Locke P is. Előbbit a Giants vitte el egy négyéves 18 milliós szerződéssel (8 M garantált), utóbbi a Coltsnál folytatja a visszavonult Pat McAfee helyén.

Bár a formulát nem ismerem pontosan de úgy néz ki, hogy a Vikings végre vesztett annyi szabadügynököt, hogy kapjon kompenzációs picket is a drafton.

Ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miertminnesota.blog.hu/api/trackback/id/tr5612312445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása